Wijzig je omslagfoto
Dbakhuizen
Wijzig je omslagfoto
Justus Dick Bakhuizen van den Brink werd geboren op 15 november 1950 te Leiden.
Account Status: Approved

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Na zijn Hbs tijd startte hij zijn opleiding aan de Vrij Kunst Academie, Psychopolis te Den Haag naderhand bij Ars Aemula Natura te Leiden waar hij les kreeg van Gerard de Wit en de Leidse Academie van Ed Vijsma . Zodoende trad hij in de voetsporen van een van zijn voorvaderen, Ludolph Backhuysen, die wereldwijd bekendheid genoot als 17e eeuwse maritiem schilder .

Begin jaren 80 van de 20e eeuw stopte Dick met zijn werkzaamheden als programmeur bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat te Rijswijk bij de Dienst Informatie Verwerking en zo begon hij een nieuwe loopbaan als kunstschilder. Dick Bakhuizen van den Brink behoorde ook tot de”bekende kunststroming ”Het Neo-Symbolisme“ opgericht door Jacob Kanbier in 1989 te Leiden waar ook Justus Donker van uitmaakte (After Nature Groep met onder andere Peter Klashorst).

In 1993 was Dick een van de mede oprichters van het Kunstenaars Centrum De Haag weg 4 te Leiden, waar hij in de oprichting bestuur zat van stichting “ De Leidse School “ en van de “Kunstenaars Vereniging Haag weg 4 ″ . In 1997 werd aan Dick de culturele prijs van de SP toegekend “ De Gouden Tomaat “.

In 2006 richtte Dick het “Kunstenaars Collectief De Leidsche Mondialen” op die uitmondde in de oprichting van Stichting ` De Leidsche Mondialen ` waar hij de oprichter c.q de eerste voorzitter van werd.
Verder zat hij ook in het bestuur van Stichting van de Stedenband Leiden-Oxford vanaf 2005 tot 2017 .

Dick heeft veel bekende Nederlanders geschilderd, zoals Jeroen Krabbe, Katja Schuurmans , Jan Wolkers , Harry Mulisch en de Engelse rocksterren Keith Richards en Mick Jagger.
Inmiddels bevinden zich vele werken van Dick in binnen en buitenland, zoals bij Koningin Maxima van Nederland en de Engelse actrice Julie Christie.

In 2012 ontwierp Dick de Nannic Award , die voor het eerst werd uitgereikt aan Mary Borsato door Mariska van Kolck (Musical ster) in Huis Ter Duin in Katwijk op maandag 20 december 2012 .

In diverse musea in binnen en buitenland hangt werk van Dick, zoals in het Modern Museum te Oxford (Eng) , Torun (Polen) , Stadhuis in Ventimiglia in Italie en twee schilderijen (Harry Mulisch en Jules Deelder) in het Letterkundig Museum te Den Haag .

In 2013 richtte Dick het Kunstenaars Genootschap
“ De Creatieve Anders Denkenden “ op .
Hierbij kan men lid worden door cooptatie !

In 2016 richtte Dick ` De Orde van de Zeven Richtingen ` op .

Dick Bakhuizen van den Brink is tevens docent tekenen en schilderen bij diverse instellingen in Leiden en omstreken.
Dick geeft ook workshops .

Kunstwerken

Enkele recente werken van de kunstenaar.
User Artwork 1
Keith Richards
User Artwork 2
Geen titel
User Artwork 3
Jeroen Krabbe
User Artwork 4
Naar Claude Monet .

Om je eigen profiel aan te passen moet je ingelogd zijn!