Jos is rond haar 18e begonnen met pentekeningen en olieverf. Haar eerste lessen kreeg ze in Soest van juffrouw Weijers uit Emmen. Rond 1970 volgde Jos een opleiding buurthuiswerk bij de Leidse Jeugd Actie (LJA). Daar heeft ze veel technieken geleerd, zoals solderen, houtbewerken, drukken, papier enz. Na die opleiding heeft Jos 13 cursussen gevolgd bij Ars Aemula Naturae in Leiden. Modeltekenen in houtskool (Frans de Haas), Siberisch krijt, portretten in pastel en olieverf bij Marinus van den Bosch en Marike Bok, aquarel en olieverf bij Ad Kroeze, etsen bij Peter Zuur en boetseren in was en klei bij Johanna van Dongen.

Op haar werk in Leidschendam tekende Jos veel korte portretschetsjes, ook bij diverse gelegenheden in Koudekerk, Alphen aan den Rijn, Hazerswoude en Reeuwijk.

Na haar verhuizing van Leiden naar Koudekerk aan den Rijn heeft Jos cursussen gevolgd bij Expressie ’70 in Alphen aan den Rijn: acryl bij Willem van den Broek, potlood en houtskool bij Chris Nobels en portretten fijnschilderen bij Arjan van Gent. In Koudekerk volgde ze bij Martin van Asperen cursussen beeldhouwen.

In 1996 werd Jos genomineerd voor het Talens Palet en heeft ze in het Museum van Speeldoos tot Pierement geëxposeerd met de andere genomineerden.

In 2001 behaalde Jos de eerste prijs bij de Rembrandt-wedstrijd in Leiden en in 2009 werd ze derde bij de professionals bij de Groene Hart wedstrijd in Nieuwveen.