SAMSUNG

SAMSUNG

Jacques van Kampen (1952) is een autodidact. Kriebels in zijn hoofd en handen drijven hem sinds het jaar 2000 telkens naar de schildersezel, waar hij zich kan uitleven met acryl- en olieverf.
Schilderen geeft hem een gevoel van vrijheid; alles mag op het doek en er moet niets. Soms borrelen er beelden in hem op, die hij meteen op het doek wil hebben. Een andere keer wordt hij gegrepen door iets uit de werkelijkheid wat hij op zijn eigen eigenwijze manier wil weergeven. Vaak is er een combinatie van fantasie en werkelijkheid, waarbij hij zich niet laat afremmen door regels over perspectief en juist kleurgebruik.

Naast kwast en penseel werkt hij graag met schildersmes en het canvas krijgt soms een onderlaag van pasta en gekreukt papier om textuur aan te brengen. Hij is een van de 65 kunstenaars van Kuco, het Katwijks Kunstcollectief. Deze groep enthousiaste kunstliefhebbers houdt regelmatig solo- en groepsexposities en is vaak te vinden bij diverse kunstmanifestaties. Op de website van Kuco zijn de werken van Jacques chronologisch te vinden en op de kunstenaarswebsite van Exto vind je zijn schilderijen gerangschikt naar onderwerp. Sinds oktober 2015 is hij lid van het kunstcollectief De Leidsche Mondialen.

Schilderen betekent voor hem:  creëren, ontdekken, ontspanning, inspanning, nieuwsgierig zijn, twijfelen, keuzes maken, zoeken naar authenticiteit, hopeloos de mist in gaan, worstelen met de materie, op dood spoor zitten, genieten……

Maar iedere keer als een schilderij naar tevredenheid af is, voelt het alsof hij zichzelf een cadeau geeft.

Klik hier om Jacques een e-mail te sturen.