Over ons

In 2005 werd door Dick Bakhuizen van den Brink een eerste aanzet gegeven tot het kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen.

Vervolgens besloot hij tot oprichting van de Stichting De Leidsche Mondialen in 2008 na het vroegtijdig overlijden van twee collega-kunstenaars. De gedachte daarachter was dat hun werken niet vernietigd mochten worden of in een oncontroleerbaar circuit verdwijnen.

Het primaire doel van de Stichting is dan ook het borgen van de kunstwerken van haar leden voor het nageslacht.

Daarnaast is het realiseren van expositieruimtes en -mogelijkheden een belangrijke taak van de Leidsche Mondialen.

Een eigen ruimte is vooralsnog een grote droom van de Mondialen.

De Stichting heeft leden en vrienden. Een lid heeft een account op de website en kan deelnemen aan de exposities die door de Leidsche Mondialen worden georganiseerd. De prijs hiervan is €120 per jaar. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor de periode van tenminste een jaar.

Een vriend ondersteunt de idealen van de Leidsche Mondialen, maar krijgt geen account en kan ook niet deelnemen aan exposities. Een vriend betaalt €25 per jaar.

Er is geen ballotage, alle beeldend kunstenaars uit Leiden en (verre) omgeving zijn welkom.

En hoewel kunst een serieuze zaak is, is er ook ruimte voor gezelligheid en sociale contacten. Elke laatste vrijdag van de maand om 15.00 uur houden we een “borrel” in De Uyl van Hoogland voor leden en belangstellenden.


Ook lid worden? Klik dan op deze link.