logo-club-mondial

Ledeninitiatief “Club Mondial”

Club Mondial is een nieuwe ledeninitiatief van de vereniging De Leidsche Mondialen. Het gaat over het elkaar Tonen, Bespreken en Leren van Kunst.

Wat is het doel?

In Club Mondial tonen leden elkaar hun werk. Het gaat daarbij om nieuw werk, maar ook bestaande werken kunnen worden meegenomen.

Als de maker van het werk het wil, wordt het werk ook besproken. Niet in de eerste plaats om te beoordelen, maar om van elkaar te leren.

Leren kijken naar (je eigen) kunstwerken

Wanneer je midden in een werk zit, of als je het net hebt afgerond, dan is het leuk en interessant om het te tonen aan anderen. Door het te bespreken krijg je meer inzicht in het werk.

Misschien heb je zelf vragen bij je werk: is het al af? hoe komt het over? hoe kan ik het verbeteren?… En natuurlijk kan ook zijn dat anderen vragen aan de kunstenaar stellen.

In de kern draait het om het objectief KIJKEN naar het kunstwerk. Nogmaals: het gaat dus niet om een beoordeling. Kwalificaties als “mooi”, “goed” of “slecht”, “interessant” of juist “saai” zijn persoonlijk.

Het gaat juist om objectieve onderwerpen als kleur- en materiaalgebruik, compositie en vlakgebruik, contrasten, uitbeelding van het onderwerp enzovoort.
Door goed en objectief naar elkaars werk te kijken, kun je leren van de kennis en ervaring van andere leden. En soms inspiratie opdoen voor nieuwe eigen werk.

Hoe werkt het?

Eens in de twee weken komen we bij elkaar, liefst op een vast moment en zo mogelijk op een vaste plek in Leiden. Deelnemers kunnen werk meenemen en het aan de andere leden tonen. Als de maker het wil, bespreken we het werk met elkaar.

Wanneer de gelegenheid zich voor doet nodigen we kunstenaars van buiten de vereniging voor een presentatie of lezing over hun werk.

Het gaat ook om gezelligheid!

Zoals de naam aangeeft is het niet alleen serieuze praat, wat de klok slaat. De club gaat ook om gezellig samen met onze liefhebberij of vak bezig zijn.

Doe mee en geef je op

Doe je mee? Het is niet nodig om meteen je werk mee te nemen; eerst een keertje de kunst afkijken is natuurlij ook prima!! Stuur een bericht aan Bart om op de hoogte te blijven.

Geplaatst in Evenementen, Huishoudelijk en getagd met .